martes, 2 de agosto de 2022

Festival de Música de Begur, de la Ludwig Band a Mishima



Després d'assistir a Sons del Món, a Roses, i Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols, aquest cap de setmana vam fer parada a Begur, on està en marxa el Festival de Música Begur, tot un clàssic dels Festivals Costa Brava Girona. El Festival de Música de Begur va néixer l'any 1977, per la qual cosa és un dels festivals amb més tradició de la zona i també un dels més consolidats. La seva filosofia és oferir concerts de qualitat  que siguin, a la vegada, assequibles per tothom; i la seva programació és d'allò més eclèctica, anant des del jazz fins la música clàssica, passant pel pop, el flamenc o els ritmes ètnics. A més, aquest any el festival ha volgut donar especial protagonisme als artistes emergents I per això ha programat noms com la Ludwig Band, Anna Brenes, Bucólico, Anthus y Massa, juntament amb altres de més consolidats com Mishima o Mazoni. 













FESTIVAL DE MÚSICA DE BEGUR 

El Festival de Música de Begur ja està en marxa. Així, cada divendres fins el 14 d'agost, el festival ha omplert, omple i omplirà el pati de les Escoles Velles, el Mas d'en Pinc, el nucli antic d'Esclanyà i la plaça de la vila amb la millor música. Es tracta d'un festival de petit format, on gaudir dels artistes i la seva música desde ben a prop. 

Un total de 8 concerts formen el cartel d'aquest any, on s'alternen joves artistes amb altres noms més consolidats. Del que queda: Bucólico (3 d'agost), Ana Brenes (9 d'agost), Mazoni (13 d'agost) i Mishima, grup que posarà el punt i final el 14 d'agost amb el seu nou disc 'L'aigua clara'. 

Nosaltres vam assistir divendres passat al concert la Ludwig Band, sense cap mena de dubte, el grup revelació en llengua catalana d'aquest any. Els vam veure al Vida Festival fa unes setmanes i el seu directe ve mereixia repetir a Begur. A més, el concert va tenir lloc al recinte del pati de les Escoles Velles, en ple casc antic de la ciutat, amb les torres de defensa i el Castell com a teló de fons; així que millor impossible. 

La Ludwig Band es mou entre el folk i el pop-rock, amb aires a Pau Riba, Jaume Sisa i els Manel inicials, però amb un segell propi inqüestionable. La banda d'Espolla ofereix un directe proper informal, carregat d'energia, bon rotllo i pura bogeria. Amb unes lletres que es mouen entre el costumisme i la poesia, no van deixar-se cap dels seus hits: S'ha mort l'home més vell d'Espolla, Te'n recordes?, El racó del romaní o El fill del rei, amb coreografia inclosa. Joventut, talent i sis veus veus perfectament embastides que van fer vibrar els i les assistents. 







ON DORMIR 

Hotel Rosa es troba ubicat en ple centre històric de Begur. Es tracta d'un hotel petit (disposa de 21 habitations) i familiar; i compta amb spa i una terrassa comunitària amb vistes a la població. L'esmorzar (deliciós i amb tot de productes de promitat), el serveixen al restaurant Diferent, just savant de l'hotel. 














QUÈ VISITAR

Begur és un poble amb història i fent una agradable caminada pel centre es pot visitar tot tranquil·lament. No us perdeu les cases indianes (edificis d'estil colonial construïts per aquells/es que van fer les Amèriques al s. XIX), les torres de defensa del s. XVI, l'església d'estil gòtic dedicada a Sant Pere; i com no, el castell medieval, que presideix el municipi, al qual es pot accedir després d'una 15-20 minuts de pujada. 

En matèria de platges, a Begur en trobareu algunes de les millors de la Costa Brava: Illa Roja, Sa Tuna, Aiguablava, Platja Fonda... Us recomanem conèixer-les a través dels camí de ronda per gaudir al 100% d'elles. Nosaltres fa un any fam fer-lo des d'Illa Roja a Sa Tuna i va resultar meravellós (una versió més curta seria fins Sa Riera). 



Síguenos en Twitter y / Follow us on Twitter and Facebook

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Todas las imágenes , asi como las composiciones fotográficas (excepto especificadas) son propiedad de este blog. Si quieres usar alguna de estas imágenes pide permiso ( laflorinatablog@gmail.com ) y cita la fuente (este blog).


Paperblog