viernes, 29 de julio de 2022

Festival Porta Ferrada, música per a tots els gustos a Sant Feliu de Guíxols



El Festival Porta Ferrada ha tornat un any més a Sant Feliu de Guíxols per amenitzar l'estiu un any més a locals i visitants; i nosaltres no hem volgut faltar a la cita. Després de veure Andrés Calamaro al Sons del Món de Roses, vam anar fins Sant Feliu per vibrar amb la música de Simple Minds. A més, vam aprofitar la visita per conèixer més i millor la població. 





















FESTIVAL PORTA FERRADA 

60 edicions porta ja el Festival de la Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols. Sense cap mena de dubte, un clàssic dels estius a la Costa Brava i un festival que mai falla, amb una programació diversa i de qualitat, apta per a tots els públics i per a tots els gustos. Així, finst el 21 d'agost, els bons plans musicals estan assegurats a Sant Feliu, amb diferents escenaris distribuïts en diferents espais emblemàtics de la localitat: Espai Port, Guíxols Arena, l'Església-Monestir, Teatre Auditori... 

Nosaltres vam gaudir dissabte passat del concert de Simple Minds, tot un clàssic de la música rock. Els escocesos van presentar l'àlbum recopilatori del seu 40è aniversari (The Best of 1979-2019) i el públic va vibrar amb himles com Don't you forget about me o See the lights

I què queda encara? Doncs, noms consolidats del panorama nacional com Serrat (6 d'agost), Manolo Garcia (5 d'agost)  o Estopa (21 d'agost); veus revelació com les de Guitarricadelafuente (14 dagost), Tanxugueiras (9 d'agost) o Nathy Peluso (17 dagort); grups de música en català com Zoo (15 d'agost), Sopa de Cabra (12 d'agost) o Els Catarres + Suu (8 d'agost); i artistes Internacionals com Iggy Pop (29 de juliol), Chucho Valdés & Paquito D'Rivera (30 de juliol) o Kool & The Gang (13 dagost). 

RECOMANACIÓ. Val la pena arribar d'hora al festival per aprofitar al màxim el village, una zona habilitada amb barres, food trucks i concerts previs al concert principal. Si voleu seguir la festa després del concert, la sala Las Vegas acull el Porta Ferrada Club amb actuacions de djs./>













QUÈ VISITAR 

Sant Feliu de Guíxols ofereix opcions per a tots els gustos i totes les edats. Per visitar, dos indrets imprescindibles: el monestir i l'Ermita de Sant Elm. Al centre de la població trobem el monestir, un conjunt arquitectònic benedictí que conserva, del s. X, la Porta Ferrada (d'aquí el nom del festival) romànica. L'Ermita de Sant Elm està una mica més apartada i requereix de transport (pots anar amb cotxe, moto o el trenet que circula per la població) o d'una bona caminada a peu i costa amunt, però el viatge valdrà la pena. Amb unes vistes d'impresió al mar i a la badia de Sant Feliu, aquesta capella que data del s. XIII està dedicada al mar i a la cultura marinera. 

Per gaudir el litoral de Sant Feliu de Guíxols, us recomanem realitzar un tros del GR-92 per conèixer de prop les cales i gaudir al màxim de la natura. Per als més atrevits i les més atrevides, també hi ha la possibilitat de realitzar una via ferrata; i per als/les que no es vegin amb cor de qualsevol d'aquestes opcions, el trenet turístic també recorre tot el litoral. 

Per qualsevol informació turística, us poder adreçar a la pàgina web Visit Guíxols





























ON MENJAR 

Per gaudir al màxim de la gastronomia de Sant Feliu de Guíxols, no dubteu en dinar o sopar a Sa Marinada. Davant del port i amb unes vistes d'expeció, la terrassa de Sa Marinada es converteix en l'enclau perfecte on gaudir de la cuina típicament mediterrània i del producte fresc de qualitat. Marisc, peix, arrossos... cuina marinera de tota la vida amb ingredients de proximitat. 

Obert tots els dies, excepte dimarts, de 12:30h a 00h. Horari de cuina de 12:30h a 16h i de 19:30h a 22:30h. 















ON DORMIR 

Dormir amb unes vistes d'excepció al mar Mediterrani? Això és possible a l'Eden Roc Hotel & Spa de Sant Feliu de Guíxols. Ubicat sobre un penya-segat, aquest hotel ofereix unes vistes privilegiades a les aigües cristal·lines de la Costa Brava i es converteix en una opció perfecta per relaxar-nos en parella o família. 

El Resort, que es va crear als anys 70 als antic Banys Sant Elm, compta amb l'spa Port Salvi, al qual es pot accedir durant tot el dia si t'allotges a l'hotel, i inclou l'Ayurveda Resort Port Salvi, un dels referents en cures ayurvèdiques a Europa. L'espai, en constant renovació, resulta d'impressió i l'entorn immillorable. L'Eden Roc es troba envoltat de vegetació mediterrània i disposa de múltiples terrasses con relaxar-se prenent el sol, de piscines sobre el mar, d'una petita platja de sorra artificial i d'accés directe a una cala. 

Compta amb un total de 185 habitacions i es troba a només 800m del centre de Sant Feliu de Guíxols. Resulta perfecte, doncs, per visitar el poble pesquer i per explorar els camins de ronda que envolten la localitat. 



Síguenos en Twitter y / Follow us on Twitter and Facebook

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Todas las imágenes , asi como las composiciones fotográficas (excepto especificadas) son propiedad de este blog. Si quieres usar alguna de estas imágenes pide permiso ( laflorinatablog@gmail.com ) y cita la fuente (este blog).


Paperblog