viernes, 1 de julio de 2022

Festival (a)phònica, un viatge per Banyoles a través de la veu



Després d'assistir al Festival Ítaca, ens vam desplaçar a Banyoles per viure de prop un festival, més de petit format, que tenia moltes ganes de conèixer, per la seva essència, per la seva història i per la seva transversalitat: l'(a)phònica. L'(a)phònica, que ha celebrat aquest any la seva divuiteina edició, és, sense cap mena de dubte, un festival de ciutat. I ho és perquè durant tres dies paral·litza Banyoles i et permet viajar a través de les diferents veus pels seus carrers i la seva història. Si voleu conèixer noves veus del panorama musical català i internacional o en voleu veure d'altres de consagrades de ben a prop, no perdeu l'oportunitat de visitar l'(a)phònica, un dels Festivals Costa Brava Pirineus amb més encant.










FESTIVAL (A)PHÒNICA 

El Festival (a)phònica es celebra sempre a finals de juny i en aquesta ocasió ho ha fet el cap de setmana del 24 al 26, emplenant així de música i teatre els carrers i les places de Banyoles. I és que l'(a)phònica és el festival de la veu i perquè aquesta se senti bé i arribi a tothom, distribueixen els escenaris per tot el territori de la ciutat, alternant exteriors amb interiors. Des de la muralla al Teatre Municipal, passant per l'Auditori de l'Ateneu, el Club de Natació i el Monestir de Sant Esteve i el seu Claustre, o el mateix carrer,  qualsevol espai és susceptible de convertir-se en l'escenari d'un espectacle. Tots els escenaris però, tenen un nexe en comú: es tracta d'espais amb encant i amb un aforament limitat, on es pot gaudir de la música i dels artistes de ben a prop. A més, per tal que sigui accesible a tots els públics, moltes de les actuacions son gratuïtes i les de pagament, tenen un preu molt ajustat. 

El cartell de l'(a)phònica abraça estils i formacions que van des del folk a l'òpera, passant pel beatbox, la cançó d'autor, les músiques urbanes, el rock, el cant a capella o el pop. I en aquesta ocasió ha comptat amb noms com Manu Chao, Xarim Aresté, Maria Jaume, Pere Arquillué o Joan Miquel Oliver. 

  Nosaltres vam poder gaudir dissabte 25 de la veu suau i càlida de Maria Jaume. La cantautora mallorquina va actuar al Claustre del Monestir de Sant Esteve, un concert amb ambient íntim i ple de màgia perfecte per a la seva música que abraça un indie d'arrels mediterrànies. També vam poder vibrar a l'Auditori de l'Ateneu amb la música de Joan Miquel Oliver, qui va fer una autèntica exhibició de guitarra. I vam rematar el dia amb Rodrigo Laviña y su combo, rap en català acompanyat d'algunes de les millors intèrprets de l'escena jazzística catalana actual. Pel carrer, a més, vam trobar-nos dissabte a la tarda i diumenge al matí amb Cor de Teatre, 33 contants, actrius i actors amb un espectacle coral d'allò més oníric però sense perdre l'humor. 












QUÈ VISITAR 

Com ja he dit abans, l'(a)phònica és un festival de ciutat i per tant, resulta perfecte per gaudir de bona música mentre coneixes de primera mà el Barri Vell de Banyoles. Amb només una 1 hora aproximadament, podem donar un agradable passeig pel casc antic, d'origen medieval. Des de la Plaça Major fins al Museu Darder - Espai d'Interpretació de l'Estany, passant pel Tint, la muralla, La Pia Aloína, el Museu Arqueològic, el Monestir de Sant Esteve i l'església de Santa Maria dels Turers. 

Coincidint amb l'(a)phònica, a més, l'edifici del Tint presentava l'exposició 'Dibuix en directe', una crònica gràfica del que va ser el festival l'any anterior i on es podien veure els diferents dibuixos fets per diferents illustradors durant la passada edició. 

Unida a l'anterior ruta esmentada pel Barri Vell, també es pot unir la Ruta dels Recs. Els Recs de Banyoles són una insfraestructura singular que forma una Xarxa de 33 quilòmetres de petits canals que travessen tota la ciutat i que condueixen l'aigua provinent de l'estany cap a la ciutat fins a la riera Canaleta. Tot el centre actual està reformat per l'arquitecte Josep Miàs.  





ON DORMIR 

Hotel L'Ast està just al costat de l'Estany, per la qual cosa resulta ideal per fer una ruta al seu voltant aprofitant el bon temps. Disposa de piscina i de diferents tipus d'allotjaments per adaptar-se a totes les necessitasts: hotel, apartament i alberg. 


Síguenos en Twitter y / Follow us on Twitter and Facebook

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Todas las imágenes , asi como las composiciones fotográficas (excepto especificadas) son propiedad de este blog. Si quieres usar alguna de estas imágenes pide permiso ( laflorinatablog@gmail.com ) y cita la fuente (este blog).


Paperblog