martes, 28 de junio de 2022

Festival Ítaca, música en espais emblemàtics del Baix Empordà



Comença l'estiu i, amb ell, els festivals de música per tot el territori. Més enllà de Barcelona, la música esdevé l'epicentre de la programació cultural estiuenca a molts indrets, com ara la Costa Brava. Lloc turístic per excel·lència durant l'estiu, les poblacions i ciutats de les comarques gironines s'omplen de música per a tots els gustos i totes les edats, oferint des de grans festivals amb artistes internacionals a concerts de petit format d'artistes emergents I locals, agrupats dins la marca CBG!Festivals. En aquest sentit, aquest cap de setmana de pont de Sant Joan he pogut gaudir, a la platja de l'Estartit, del Festival Itaca, un festival que aquest any compleix 10 anys en plena forma i que ha emplenat de música diverses poblacions del Baix Empordà des del mes de maig.

















FESTIVAL ÍTACA 

Noms com Maria Arnal i Marcel Bagés, Albert Pla, Goran Bregovic o Manel han format part del cartell de la desena edició de l'Ítaca, que ha culminat la seva traca final amb un 'Especial Sant Joan' els dies 23, 24 i 25 de juny. Aquests dies Zoo, Oques Grasses, Rigoberta Bandini, Zahara, Cala Vento i Ana Tijoux han fet vibrar a unes 5000 persones cada nit a la platja de l'Estartit. 

El Festival Ítaca destaca per ser itinerant, per abarcar tot el territori del Baix Empordà i per celebrar-se en llocs emblemàtics. Què millor, doncs, que una revetlla a la platja? Un espai únic on començar a gaudir de l'estiu amb la millor música. Divendres nosaltres vam vibrar amb la música de Suu (Tan de bo, Barcelona Tropical i, com no, Eres un Temazo), Roba Estesa, Oques Grasses (que aquest any, com el festival, celebren 10 anys), Sra. Tomasa i Zetak. 

L'Ítaca, Cultura i Acció ofereix propostes de qualitat a un preu assequible, amb l'objectiu de reivindicar la cultura com a dret bàsic. Si encara voleu gaudir del festival, el 3 de juliol teniu una cita a Calella de Palafrugell, a l'escenari de les Havaneres, amb Andrea Motis. 





ALLOTJAMENT 

Per gaudir de l'Ítaca, un allotjament ideal és l'Hotel Les Illes, a només 5 minuts del recinte del festival. Situat en ple Passeig Maritim de l'Estartit, l'Hotel Les Illes és un allotjament de caràcter familiar amb 63 habitacions i el seu propi centre de busseig. Perfecte per a l'ocasió. 






ACTIVITATS A FER PER LA ZONA 

La zona del Baix Empordà interior és coneguda per la seva ceràmica.  Si voleu estrenar-vos amb el torn i conèixer de prop com es treballa de forma artesanal, no perdeu l'oportunitat de visitar el Jordi Figueras al seu propi taller: Ceràmica Artesanal LB (Avda. Costa Brava, 58 - Corçà). El Jordi, un artesà apassionat per la seva feina, us obrirà les portes de casa seva i us iniciarà en aquest món amb una amabilitat absoluta i molta simpatia. Poder reservar la vostra plaça o informar-vos sobre la proposta a Visit Empordanet












ON MENJAR 

A només 25 minuts de l'Estartit, trobem la població de Corçà i allí està el restaurant La Vil·la de Corçà, capitanejada per David Martínez, a la cuina, i Laura Carreras, a la sala. Aquesta masia recentment restaurada va obrir les seves portes la primavera del 2012 i ofereix, al seu menjador interior i la seva terrassa, cuina de temporada elaborada amb productes frescos del territori.  La carta de La Vil·la de Corçà compta amb un especial cargols i uns arrossos que tenen molt bona pinta i que ens vam quedar amb les ganes de provar (ho farem properament).

Disposen també d'un menú degustació, pel qual vam optar nosaltres. Un menú que consta de set plats i que inclou aigua, pa, vi DO Empordà I cafè: amanida de salmó marinat amb alvocat, caneló gratinat amb crema de ceps i foie, risotto amb xampinyons portobello i parmesà, bacallà gratinat amb samfaina i musselina d'alls, magret d'ànec amb poma de l'Empordà i Porto i crema catalana amb fruita i full cruixent. Aneu amb gana, perquè les quantitats són abundants i està tan bo que no voldreu deixar-vos cap dels plats.


Síguenos en Twitter y / Follow us on Twitter and Facebook

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Todas las imágenes , asi como las composiciones fotográficas (excepto especificadas) son propiedad de este blog. Si quieres usar alguna de estas imágenes pide permiso ( laflorinatablog@gmail.com ) y cita la fuente (este blog).


Paperblog