miércoles, 6 de julio de 2022

Festival Emergent, els nous talents conflueixen a les poblacions gironines



Visitar Girona sempre es una bona idea i si, a més, a la ciutat li sumes música i arts escèniques el pla resulta ja rodó. Així que divendres passat vam estar de sort al poder unir visita a Girona i Festival Emergent. El Festival Emergent és un dels molts festivals d'estiu que podem trobar aquests mesos per Girona i la Costa Brava, una  proposta multidisciplinària que garanteix una programació d’arts en viu dinàmica, propera, fresca i engrescadora i que té lloc en sis localitats properes a Girona: Sarrià de Ter, Fornells de la Selva, Cervià de Ter, Vilablareix, Madremanya i Sant Gregori, on vam anar nosaltres. Si us agraden els festivals de petit format on poder descobrir noves propostes i nous noms de la música catalana, aquest és, juntament amb l'(a)phònica, el vostre festival. 











FESTIVAL EMERGENT 

El Festival Emergent omple d'espectacles de petit format i durada reduïda les places i diferents espais exteriors dels pobles de la comarca del Gironès durant unes dues setmanes (en aquesta ocasió del 30 al 9 de juliol). Amb propostes de petit format i curta durada, i una posada en escena àgil, amable i original, l'Emergent busca sorprendre constantment l’espectador amb una ràpida successió d’actuacions de diversos i gèneres escènics molt variats (música, dansa, teatre, màgia, clowns, monòlegs, poesia, audiovisuals, ombres xineses, malabars, mim, circ...).

Nosaltres vam poder gaudir de la proposta de Sant Gregori, on vam vibrar gràcies a la música, el circ i leș acrobàcies. La vetllada es va iniciar de la mà de La Fem Fatal i les seves acrobàcies sobre el trapezi giratori. 10 minuts de moviment non stop als quals van donar continuïtat el grup Alaire, un grup que barreja la rumba i els ritmes llatins amb tocs de flamenc i un sabor clàssic de folk celta. Mila Martínez va agafar el relleu amb les seves acrobàcies, en aquest cas, amb corda volant. Com un mussol, amb el seu espectacle Buhà.

I per rematar, FS Freestyle Team, uns autèntics mags fent acrobàcies amb una pilota de futbol, i El Pony Pisador. Si no els coneixeu, us recomano la seva música, apta per a tots els públics i terriblement contagiosa, gairebé tant com el bon humor dels membres del grup. Aquest grup de cinc joves de Barcelona barreja músiques tradicionals d'arreu del món, sobretot música tradicional celta i cançons marineres; i aquesta fusió que, a priori sembla un pèl estranya, us farà aixecar immediatament de la cadira. 












QUÈ VISITAR 

Per conèixer Girona, el millor és caminar pel seu casc històric i el seu call jueu. Iniciant la ruta des de l'estàtua de la lleona, us endinsareu de seguida en el seu passat medieval. Imprescindible una volta pels voltants del riu Onyar per veure els seus ponts i les seves cases de colors i una visita a la seva catedral, d'on no podeu marxar sense pujar els seus 90 escalões. 

Per menjar, si sou fan dels vins naturals, dels formatges i de la cuina local no us perdeu Simfonia i Plaça del vi 7. Si buqueu menjar en un lloc tradicional i ubicat en un dels millors carrers de la ciutat, no dubteu en buscar lloc a la terrassa de Le Bistrot, a la pujada de Sant Domènech; i si cerqueu una proposta diferent, apunteu Maguey i la seva cuina mexicana. Tampoc us podeu perdre les dues propostes estrella dels Germans Roca a la ciutat: els gelats del Rocambolesc i la xocolata de Casa Cacao








ON DORMIR 

Ubicat en ple centre històric de Girona, l'Hotel Ciutat de Girona 4* (c/Nord, 2) resulta perfecte per recórrer a peu la ciutat. Habitacions còmodes i perfectament acondicionades, sala fitness, tractaments spa, sala de reunions... S'adapta a totes les necessitats i a qualsevol tipus de viatge. A més, a tot això se li ha de sumar el seu restaurant Blanc, que ofereix una carta basada en la gastronomia local i, com no, en els productes de proximitat. 


Síguenos en Twitter y / Follow us on Twitter and Facebook

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Todas las imágenes , asi como las composiciones fotográficas (excepto especificadas) son propiedad de este blog. Si quieres usar alguna de estas imágenes pide permiso ( laflorinatablog@gmail.com ) y cita la fuente (este blog).


Paperblog